Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tästä alkaa sinun tarinasi

Hyvä neiti/herra, 

Täten ilmoitamme, että Sinulle on varattu paikka Pâletten noitien ja velhojen taikaopistossa. Ohessa saat luettelon kirjoista ja välineistä, jotka tarvitset.

Lukukausi alkaa 1. syyskuuta. Pâletten pikajuna lähtee 1. syyskuuta klo 9.00 Király Keresztjét-asemalta, laiturilta 9¾. Odotamme pöllöäsi viimeistään 3. elokuuta.


Parhain terveisin,

----------------------------------------------------------------

Et pysty peittelemään ihastustasi, kun suurien tammien takaa paljastuu valtavan kokoinen linna, joka piirtyy vasten tummaa yötaivasta. Sen ympärillä loistavat tuhannet ja taas tuhannet tähdet lisäävät entisestään vaikutelmaa suuruudesta ja upeudesta, ja huomaat sen tekevän vaikutuksen muihinkin ensiluokkalaisii,n joiden kanssa pian aloittaisit koulunkäynnin taikaopistossa.

Edessä on enää pitkät kiviportaat, joiden päässä häämöttää puinen raskas ovi. Tiedät, että sen takaa paljastuisi suuren suuri eteisaula, olithan jo lukenut koko Pâletten historiasta kertovan kirjan läpi moneen kertaan. Harmaa tiilimuuri, joka reunustaa portaita, tuntuu kylmältä viilenevässä syysillassa, muttet kiinnitä siihen huomiotasi, sillä olet niin jännittynyt ja innoissasi. Pian pääsisit lajitteluseremoniaan ja lopulta oman tupasi kanssa oleskeluhuoneeseen.

Kun ovi viimein pitkien sekuntien jälkeen avautuu narahtaen, pystyt tuntemaan ystävällisen lämmön heittäytyvän kasvojasi vasten. Et voi olla hymyilemättä sisältä pulppuavan valon edessä, ja oikealla olevien ovien takaa kuuluu iloista puheensorinaa, kun vanhemmat oppilaat odottavat uusia ensiluokkalaisia lajitteluseremoniaan.

Olet saapunut kotiin.

----------------------------------------------------------------

tervetuloa!

Olet siis mitä ilmeisimmin juuri saapunut Taikaopisto Pâletteen? Oletko uusi oppilas vai jokin muukalainen, joka on saapunut porttiavaimen tai holmipulverin kautta? No, ei sillä niin väliä, kaikki ovat tervetulleita tänne. Ottaisitko teetä ja keksejä?

Taikaopisto Pâlette on vuonna 2015 alkunsa saanut virtuaalinen taikaopisto, joka pohjautuu idealtaan Harry Potter -maailmaan. Pâlette sijaitsee Unkarissa, tarkemmin sanoen Debrecenin kaupungissa, joka on Unkarin toiseksi suurin kaupunki. Vuoden 2015 loppupuolella Pâlettea kuitenkin kohtasi karu käänne, kun ylläpitäjällä ei riittänyt aika sen hoitamiseen, joten toiminta pysähtyi tyystin. Nyt kuitenkin, vuonna 2018, Pâlette on ottanut luudan suunnan taas kohti taivasta, ja se sai myös täysin uudenlaisen ilmeen remontin ansiosta.

Taikaopisto Pâlettessa pääpointti ja idea on luoda itselleen oppilashahmo, jonka näkökulmasta käydään koulua niin kuin Tylypahkassa konsanaan. Jokaisen kouluvuoden alussa julkaistaan uusi vuosisuunnitelma, aikajana ja juoni tulevalle vuodelle, jonka pohjalta kirjoitetaan ja roolipelataan erilaisia tarinoita. Vuosisuunnitelma voi esimerkiksi kertoa jostakin järkyttävästä tragediasta, jota sitten koko kouluvuosi ratkotaan. Jottei kirjoitusideat ja juoni kävisi liian tylsäksi, niin lisähöysteenä toimii ylläpitäjän kuukausittain julkaisemat juonenkäänteet ja tapahtumat, joiden avulla kirjoitetaan oman hahmon näkökulmasta tarinaa. Pâlette on erityisesti suunnattu kirjoittamisesta ja tarinoiden kirjoittamisesta pitäville, mutta se ei tarkoita, että pitäisi olla huippukirjailija. Kaikentasoiset saavat liittyä!

Lisäksi Pâlettessa voit vierailla ostoksilla kauppakaduilla tai koulun kirjastossa, jutella tupalaistesi kanssa tupanne oleskeluhuoneessa, liittyä huispausjoukkueeseen ja suorittaa oppitunteja, kokeita ja jopa velhomaailman tutkintoja. Pâlettessa on siis kaikkea, mitä taikakoulussa kuuluukin olla.

Lisätiedon saamiseksi suosittelen sinua lukemaan kohdan "Infopaketti". Jos vielä senkin jälkeen sinusta tuntuu, että tahdot liittyä kaikenkarvaiseen joukkoomme, niin laitathan hakemuksesi meille. Olet enemmän kuin tervetullut Taikaopisto Pâletteen!

- Salena Dascen, rehtori

----------------------------------------------------------------

ilmoitustaulu

 

 

Tekijänoikeudet // Porttiavaimet

©2018 Taikaopisto Pâlette - suntuubi.com